Eigen ervaringen


Naast mijn theoretische kennis heb ik heel veel ervaringskennis op verschillende gebieden. Over mijn ervaringskennis praat ik alleen wanneer ik denk dat het voor jou als cliënt misschien iets kan toevoegen aan je herstel. Aan jou de keuze om voor jou er uit te halen wat jij kunt gebruiken om verder te komen in dat proces.


Postpartum (postnatale) depressie

Drie maanden na de bevalling van mijn oudste zoon in 1997 merkte ik dat ik heel erg somber was, weinig energie had en mezelf een slechte moeder vond, omdat ik me nergens toe kon zetten. Uitendelijk heb ik een therapeut geraadpleegd en had ik met een jaar therapie mezelf weer op orde.


Suïcidegedachten

Tijdens het doormaken van depressieve gevoelens en gedachten, kwam het zover dat ik suïcidegedachten kreeg. 


Echt- en vechtscheiding

Na twee lange relaties heb ik zowel een echtscheiding als een vechtscheiding meegemaakt. Tijdens een vechtscheiding kreeg ik te maken met jarenlange stalking, smaad en chantage.


Hernia-operatie

In 2005 moest ik een hernia-operatie ondergaan. Vier jaar later drukte een fysiotherapeut wederom een hernia in mijn rug en werd ik met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 


Kraambedpsychose
Vijf dagen na de tweede bevalling raakte ik acuut psychotisch. ik moest worden opgenomen op een gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek. Ik schreef er twee boeken over, richtte de ervaringsgroep Kraambedpsychose op en nu als therapeut heb ik een groter invoelend vermogen ten opzichte van mensen die een psychose hebben ervaren. 


Verkrachting
Op 15-jarige leeftijd ben ik verkracht door mijn eerste vriendje. Dat leidde ertoe dat ik meer dan 30 jaar posttraumatische stress (PTSS) heb ervaren. Dat had vooral te maken met schaamte over de hele situatie. Jarenlang stopte ik het weg en sprak er niet over, maar het kwam telkens als een soort boomerang weer terug. Voordat ik de opleiding tot hypnotherapeut ging volgen, nam ik de stap om hier van te herstellen. Pas tijdens de opleiding kon ik dit ook op onderbewustzijnsniveau.


Zelfbeschadiging
Vanaf het allereerste moment dat ik PTSS heb ervaren, begon ook de zelfbeschadiging. Hoewel dit gedrag op sommige momenten nog weleens kan opspelen, is wel de emotionele lading eraf.