Onderwijs

Binnen de geboortezorg geef ik scholingen over postpartum psychische problematiek. Ik leer professionals om symptomen van psychische problematiek sneller te herkennen, te begrijpen wat moeders meemaken en hoe ze deze klachten bespreekbaar maken. 


Daarnaast geef ik scholingen aan begeleiders van specifieke doelgroepen, zoals jongeren met gedragsproblemen, demente ouderen, mensen met een verstandelijke beperking en de forensische zorg.


Als gediplomeerd docent heb ik al vele soorten presentaties gegeven, over allerlei onderwerpen en voor verschillend publiek. Wil jij als docent meer ondersteuning op het gebied van lesgeven, neem dan gerust contact met me op.


“Deze trainer heeft relevante vakkennis op het vlak van psychische klachten tijden de kraamtijd. Ze weet deze kennis te vertalen naar de praktijk en via begrijpelijke tekst en voorbeelden sluit ze aan bij het werk- en denkniveau van de groep. Daarbij heeft ze een open en plezierige houding en schept een prettig en veilig leerklimaat.”
Kenniscentrum Kraamzorg

Verloskunde

Jaarlijks geef ik een werkcollege aan studenten Verloskunde op de Hogeschool Rotterdam op het gebied van psychische problematiek na de bevalling.

Verpleegkunde en Verzorging

Als gastdocent geef ik in het Erasmus MC meerdere keren per jaar nascholingen aan HBO kinderverpleegkundigen en verpleegkundigen obstetrie over peripartum psychische klachten.

Kraamzorg - Psychische klachten

In de kraamzorg geef ik geaccrediteerde scholingen op het gebied van psychische problematiek tijdens de zwangerschap en na de bevalling en het bespreekbaar maken ervan.

Kraamzorg - Stigmatisering

In de kraamzorg geef ik geaccrediteerde scholingen over het onderwerp Stigmatisering. Tijdens deze scholing zal er een documentaire over dit onderwerp gedraaid worden. 

Geneeskunde

Aan tweedejaars studenten geneeskunde van het Universitair Medisch Centrum in Groningen heb ik lesgegeven over het onderwerp Stigmatisering.

Persoonlijke en groepsbegeleiding

In het volwassenonderwijs geef ik op MBO niveau les aan persoonlijk begeleiders en groepsbegeleiders specifiek doelgroepen en aan agogisch medewerkers in de GGZ.

Ervaringsdeskundigheid

Als je hebt leren omgaan met jouw kwetsbaarheid voor psychische klachten, dan wil je wellicht iets met die ervaringskennis doen. Door mijn scholing leer je om jouw kennis goed over te brengen tijdens een presentatie.


Lesgeven is een vak

Er kunnen momenten zijn dat jij als docent geen voldoening meer haalt uit je werk. Je hebt minder energie, je ziet tegen de les op of er ontstaan andere belemmerende factoren. 

Met mijn jarenlange ervaring als docent kan ik jou adequate ondersteuning geven op jouw vakgebied. Ik ga bekijken op welke gebieden die ondersteuning nodig is. Je ontvangt van mij achteraf een complete rapportage 

unsplash